Marcel Spikker Brood & Banket is groot geworden met banket en lekkernijen als gebak, chocolade en krentenwegge behoren nog altijd tot de specialiteit van het huis in Haaksbergen.

Smaken verschillen, maar al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit. We hebben bij Bakkerij Spikker een naam hoog te houden en dat doen we graag.

Daarom ook wordt alles dagelijks vers bereid; dat kunnen klanten met eigen ogen aanschouwen. Ons banket wordt voor in de winkel bereid en ter plekke afgewerkt. Het assortiment is heel breed en divers; eigenlijk kan alles. Een van de toppers bij Bakkerij Spikker is de verse slagroomtaart met huisgemaakte kersenvulling, ook de roomtompoucen behoren tot de favorieten en dat geldt eveneens voor de (naar de eigenaar vernoemde) Marcelino, een bosvruchtengebakje (tevens in groter formaat als taart verkrijgbaar).

Banket is het product waar onze bakkerij ooit mee begon en is tot op de dag van vandaag een ijzersterk punt gebleven. Op het gebied van gebak is alles mogelijk bij Marcel Spikker Brood & Banket. Taarten, tompoucen, chocolade en bonbons in de lekkerste en fraaiste creaties, zoetigheden als marsepein en borstplaat. Voor iedere feestdag hebben we iets bijzonders: bruidstaarten, een geboortewegge, Valentijnslekkernijen, een traktatie voor Moederdag of iets lekkers voor tijdens de feestdagen.

Marcel Spikker is sinds 1991 eigenaar van de winkel op de hoek van de Jonkheer von Heijdenstraat en de Zeedijk. Als medewerker van de toenmalige eigenaar nam hij bakkerij Busschers over. In de eerste jaren was er alleen de banketbakkerij, al snel werd er ook brood gebakken. Sinds de verbouwing van de bakkerij in 2010 is de werkruimte van achter verplaatst naar voor in de zaak.

Chocolade en zoetigheden als marsepein en borstplaat maken eveneens een belangrijk deel uit van het Spikker-assortiment, net als hartige heerlijkheden als saucijzenbroodjes en appelflappen. Onze zelfgemaakte bonbons en chocoladeletters zijn voor veel klanten een reden om speciaal naar onze winkel te komen.

Minstens zo bekend is Marcel Spikker Brood & Banket om onze beroemde krentenwegge (Hoeve Wegge). Met gepaste trots kunnen we melden dat ons product bekendheid heeft verworven in de regio. De krentenwegge van Bakkerij Spikker wordt gegeten in de wijde omgeving en daarbuiten; de mensen komen ervoor terug, tot aan het westen van het land aan toe. We maken deze typisch Twentse traktatie net als onze notenwegge volgens traditioneel recept en met vakmanschap. Het is de specialiteit van het huis.